top of page
ouderen aan zee, Bredene

UITGEBREID DIENSTENAANBOD VAN HUIZE WESTERHAUWE VOOR VERZORGING EN ONTSPANNING

DE BESTE ZORGEN VOOR EEN GOEDE LEVENSKWALITEIT

Als wij zeggen dat wij bij Huize Westerhauwe zorg dragen voor onze bewoners, dan gaat het niet alleen over de verpleegkundige zorgen die te maken hebben met de medische toestand of de lichaamsverzorging van onze gasten. Onze medewerkers waken over het fysieke én mentale welzijn van elk van onze bewoners. Naast verpleegkundigen heeft Huize Westerhauwe ook kinesitherapeuten, bewegings- en muziektherapeuten, animatoren in dienst die tal van activiteiten voorzien. Zowel de bewoners van het woonzorgcentrum als die van de assistentiewoningen zijn welkom om daaraan deel te nemen.

Daarbovenop zijn er zowel binnen als buiten faciliteiten om nu eens van het gezelschap van anderen te genieten. En dan weer om een moment van rust in te lassen. Denk aan onze cafetaria, de tuin, het terras of de kapel.

VERPLEGING EN VERZORGING

De verpleegkundigen staan in voor het toedienen van de medische zorgen. Onze medewerkers van de verzorging staan klaar om je te begeleiden in het dagelijks leven: helpen bij de maaltijden, het toiletbezoek, klaarzetten van medicatie …

KINESITHERAPIE

Kinesitherapie binnen woonzorgcentrum VZW Huize Westerhauwe zorgt voor het behoud, het herstel en/of bevorderen van het dagelijks functioneren van de bewoner waarbij mobiliteit, zelfredzaamheid en levenskwaliteit centraal staan.

Een kinesitherapeutische sessie wordt zowel individueel gegeven, waarbij gewerkt wordt volgens de individuele noden van de bewoner, alsook via groepssessies.

Bij de assistentiewoningen kun je zelf kiezen door welke kinesist(e) je behandeld wilt worden. De kamers van het woonzorgcentrum maken gebruik van een vaste kinesist(e).

ANIMATIE

Er wordt animatie voorzien voor alle bewoners van ons woonzorgcentrum. De animatrice zorgt ervoor dat er altijd iets te doen is: taarten bakken, bingo spelen, uitstappen, organisatie van modeshows.

Jubilea kunnen met de familie gevierd worden in Huize Westerhauwe. Ook tijdens de seniorenweek valt er veel te beleven.

MUZIEKTHERAPIE

Binnen VZW Huize Westerhauwe werken wij met een muziektherapeut. De muziektherapeut staat enkel in voor het woonzorgcentrum en biedt door middel van muziek, interventies behandeling, begeleiding en ondersteuning aan de bewoner. Dit kan zowel in groepsverband als individueel.

Muziektherapie wordt bijvoorbeeld ingezet om gedragsproblemen te verminderen, sociale vaardigheden en de emotionele toestand te verbeteren. Het zal de dementie niet genezen of vertragen maar wel de levenskwaliteit verhogen.

CAFETARIA

Onze cafetaria is dagelijks open van 11.30 tot 17.30 u. Je kan er ’s middags en ’s avonds samen met familie en vrienden eten. En er worden verjaardagsfeestjes georganiseerd. Ook op het zonneterras is het gezellig vertoeven.

KAPEL

We beschikken over een kapel en stille ruimte die voor iedereen toegankelijk is.

KAPSTER

Je hebt de vrije keuze om een kapster te kiezen. Onze kapster staat 2 dagen per week ten dienste van onze bewoners.

TARIEVEN

DAMES

Watergolf 1 (shampoo, versteviger, eindfixatie): 22,00 €

Watergolf 2 (idem watergolf 1 + verzorging): 30,00 €

Watergolf 3 (idem watergolf 1 + bijknippen): 44,00 €

Brushing 1 (shampoo, versteviger, eindfixatie): 26,00 €

Brushing 2 (idem brushing 1 + verzorging): 34,00 €

Brushing 3 (idem brushing 1 + bijknippen): 48,00 €

Kleuring (onderhoudskleuring): 34,00 €

Permanent 1 (shampoo, bijknippen, verzorging, watergolf 1): 86,00 €

Permanent 2 (Idem Permanent 1 + brushing): 90,00 €

Knippen en kappen (shampoo, bijknippen, kappen): 37,00 €

Knippen: 22,00 €

HEREN

Tondeusesnit: 17,00 €

SNIT met de schaar: 19,00 €

Shampoo, bijknippen, drogen: 29,00 €

PEDICURE & MANICURE

Bij de pedicure kun je 3x per maand terecht voor een professionele voet- en handverzorging. Je kan natuurlijk ook je eigen pedicure kiezen.

TARIEVEN:

Pedicure: 24,00 €

Manicure: 16,00 €

KEUKEN

De mensen van de keuken staan voor je klaar om elke dag verse maaltijden te bereiden en te serveren. Het ontbijt wordt op de kamer gebracht, voor de lunch en het diner zijn er diverse restaurants met bediening.

POETSDIENST

De mensen van de poetsdienst doen al het nodige om je leefruimte proper te houden. De wekelijkse poetsdienst houdt in dat er elke week grondig gepoetst wordt. Daarnaast is er een dagelijkse rondgang en controle om schoon te maken als er gemorst is, om het vuilbakje te ledigen enz.

WASSERIJ

Je kan je kledij, lakens en badlinnen meegeven voor de wasserij. Twee keer per week is er een ophaling en teruglevering van alle wasgoed.

poetsdiensten Huize Westergauwe

HEB JE NOG VRAGEN OVER DE DIENSTVERLENING VAN HUIZE WESTERHAUWE? BEL OF MAIL ONS, WE BEANTWOORDEN ZE GRAAG.

bottom of page