Seniorie Huize Westerhauwe

Huize Westerhauwe

Muziektherapie

Binnen VZW Huize Westerhauwe werken wij met een muziektherapeut. De muziektherapeut staat enkel in voor het woonzorgcentrum en biedt door middel van muziek, interventies behandeling, begeleiding en ondersteuning aan de bewoner. Dit kan zowel in groepsverband als individueel.
Muziektherapie wordt bijvoorbeeld ingezet om gedragsproblemen te verminderen, sociale vaardigheden en de emotionele toestand te verbeteren. Het zal de dementie niet genezen of vertragen maar wel de kwaliteit van leven verhogen.

Kinesitherapie

 

Kinesitherapie binnen woonzorgcentrum VZW Huize Westerhauwe zorgt voor het behoud, het herstel en/of bevorderen van het dagelijks functioneren van de bewoner waarbij mobiliteit, zelfredzaamheid en levenskwaliteit centraal staan.


Een kinesitherapeutische sessie wordt zowel individueel gegeven, waarbij gewerkt wordt volgens de individuele noden van de bewoner, alsook via groepssessies.

Animatie

De animatie is voorzien voor alle bewoners van ons woonzorgcentrum.

De animatrice zorgt ervoor dat er altijd iets te doen is: er worden taarten gebakken, bingo gespeeld, uitstappen gepland, modeshows georganiseerd.

Jubilea kunnen met de familie gevierd worden in Huize Westerhauwe. Ook tijdens de seniorenweek valt er vanalles te beleven.

Kapel

We beschikken over een kapel/stille ruimte die voor iedereen toegankelijk is.

press to zoom
1/1

Cafetaria

De openingsuren van de cafetaria: 11u30 tot 17u30.

Er is mogelijkheid om ’s middags en ’s avonds te eten met familie en vrienden. Verjaardagsfeestjes worden er georganiseerd. Op het zonneterras is het gezellig vertoeven.

Verpleging en Verzorging

De verple(e)g(st)ers staan in voor het toedienen van de medische zorgen. Onze medewerkers van de verzorging staan klaar om je te begeleiden in het dagelijks leven: helpen bij de maaltijden, het toiletbezoek, klaarzetten van medicatie, ….

Poetsdienst

De mensen van de poetsdienst doen al het nodige om je leefruimte proper te houden.

Wekelijkse poetsdienst houdt in dat er wekelijks een grondige poetsbeurt uitgevoerd wordt en dagelijks is er een controle, Indien er iets gemorst is, wordt dit opgekuist en wordt het vuilbakje geledigd.

Kapster

Je hebt de vrije keuze om een kapster te kiezen. De kapster staat hier 2 dagen per week tot je dienst.

Enkele prijzen:

  • Watergolf: 27,00 €

  • Permanent: 78,00 € 

  • Kleuring: 31,00 € 

  • Brushing: 44,00 €

  • Knippen: 20,00 €

  • Knippen en kappen: 32,00 €.

Pedicure & manicure

Bij de pedicure kun je 3x per maand terecht voor voet –en handverzorging. Je kan natuurlijk ook je eigen pedicure kiezen.

Enkele prijzen:

  • Pedicure: 22,00 €

  • Manicure: 16,00 €.

Kiné

Je kiest zelf door welke kinésist(e) je behandeld wilt worden.

Wasserij

Er is mogelijkheid om je kledij, lakens, badgoed, … mee te geven voor de wasserij. Twee keer per week is er ophaling en terugbezorging van uw wasgoed.

Keuken

De mensen van de keuken staan voor je klaar om elke dag verse maaltijden te bereiden en te serveren. Het ontbijt wordt op je kamer gebracht, voor de lunch en het diner zijn er diverse restaurants waar je bediend wordt.

ASSISTENTIEWONINGEN EN RUSTHUIS MET DIENSTVERLENING