Seniorie Huize Westerhauwe  | Klemskerkestraat 19, 8450 Bredene Duinen

Bezoekregeling voor bewoners woonzorgcentrum 28-10-2020
Beste familie,Gezien de cijfers van besmettingen Covid19, in onze maatschappij, alarmerend hoog zijn op vandaag, zijn we jammer genoeg genoodzaakt om de nodige aanpassingen te doen aan de bezoekregeling, dit na overleg met onze CRA ( Coördinerend en Raadgevend Arts ) en volgens de laatste nieuwe  
richtlijnen van de Vlaamse Taskforce voor zorgorganisaties.

Op vandaag hebben we in VZW Huize Westerhauwe geen besmettingen met Covid 19, noch bij onze bewoners, noch bij onze medewerkers. We zouden dit, net als jullie, graag zo willen houden.

De bewoners kunnen verder gezamenlijk de maaltijden nemen in de leefgroep, ze kunnen ook verder blijven deelnemen aan activiteiten van de animatie. We vinden dit belangrijk omwille van het psychosociaal welzijn van onze bewoners. Om dit verder te kunnen realiseren, op een veilige manier, zijn we genoodzaakt om aanpassingen te doen aan de bezoekregeling en de uitgangsregeling.


Bezoek in de cafetaria, 7 dagen op 7 tussen 14h en 17.30h (na telefonisch afspraak, van maandag tot vrijdag tussen 9h en 17h, er kunnen geen drankjes genuttigd worden ), kan jammer genoeg tijdelijk, enkel nog door 1 vaste bezoeker en 1 bezoeker die om de 14 dagen kan wijzigen. Gelieve ons per mail de naam van de vaste bezoeker en de naam van de bezoeker voor de eerste 14 door te geven. We vragen met aandrang dat die beide bezoekers, hun sociale contacten, zoals op woensdag 27 oktober, door de Vlaamse regering gecommuniceerd, heel sterk beperken.
Bezoek zoveel als mogelijk buiten laten plaatsvinden, als het weer het toelaat, bvb samen wandelen in de tuin voor wie dit wenst, dit kan ook enkel door die 2 opgegeven bezoekers.
Bij ieder bezoek is het noodzakelijk dat de bezoeker zich aanmeldt thv de receptie, zich registreert, temperatuur laat nemen, handen ontsmet, dit om garantie te hebben dat de bezoeker niet ziek is, en de nodige gegevens te hebben ikv contact-tracing.  Indien je als bezoeker zelfs maar wat verkouden bent, dan
stel je je bezoek uit. We leggen er de nadruk op om steeds 1,5 m afstand te bewaren en mondmasker te dragen. Continu mondmasker aanhouden ( correct aandoen, mond en neus bedekt ) tijdens het bezoek, dit geldt ook voor een wandeling in de tuin. De bewoner dient tijdens het zich verplaatsen in de cafetaria ook een mondmasker te dragen. Er wordt ook gevraagd om als bezoeker uw voorzorgen te nemen zodat je hier de toiletten niet dient te gebruiken.

Het naar buiten gaan kan enkel onder begeleiding van de vaste bezoeker, wiens naam werd doorgemaild en enkel voor dringende, noodzakelijke verplaatsingen zoals bezoek aan de geneesheer specialist, de opticien, het gehoorcentrum, de notaris, de bank ( dit kan dus enkel met 1 persoon ), dit na telefonisch contact met de hoofdverpleegkundige of mezelf. Kerkhofbezoek kan enkel met de vaste bezoeker ( dus maximaal met 1 persoon ), waarbij continu het mondmasker gedragen wordt, ook in de auto, en na telefonische afspraak met de hoofdverpleegkundige of mezelf. Voor palliatieve bewoners is er een aangepaste bezoekregeling, voor hen kunnen er na afspraak met de hoofverpleegkundige of mezelf meer personen op bezoek komen.

We zijn in de huidige fase van de epidemie jammer genoeg genoodzaakt om, ter bescherming van de medebewoners ( gezamenlijk kunnen eten
in de leefgroep, deelnemen aan animatieactiviteiten ), over te gaan tot 7 dagen quarantaine voor de bewoner waarbij een bezoeker de bezoekregeling en of de
uitgangsregeling niet respecteert.

Bedankt voor jullie inspanningen om er samen alles aan te doen om de veiligheid van onze
bewoners en medewerkers zo maximaal als mogelijk te garanderen.Met zorgzame groeten,Dirk Pareyn

Directeur

Vzw Huize Westerhauwe
Bezoekregeling voor bewoners assistentiewoningen 28-10-2020Beste familie,Gezien de cijfers van besmettingen Covid19, in onze maatschappij, alarmerend hoog zijn op vandaag, zijn we jammer genoeg genoodzaakt om de nodige aanpassingen te doen aan de bezoekregeling, dit na overleg met onze CRA ( Coördinerend en Raadgevend Arts ) en volgens de laatste nieuwe
richtlijnen van de Vlaamse Taskforce voor zorgorganisaties.

Op vandaag hebben we in VZW Huize Westerhauwe geen besmettingen met Covid 19, noch bij onze bewoners, noch bij onze medewerkers.
We zouden dit net als jullie graag zo willen houden.

De bewoners kunnen verder gezamenlijk de maaltijden nemen in de restaurants, ze kunnen ook verder blijven deelnemen aan activiteiten van de animatie. We vinden dit belangrijk omwille van het psychosociaal welzijn van onze bewoners. Om dit verder te kunnen realiseren, op een veilige manier, zijn we genoodzaakt om aanpassingen te doen aan de bezoekregeling en de uitgangsregeling.

Bezoek op de assistentiewoning of in de cafetaria (cafetaria: na telefonisch afspraak van maandag tot vrijdag tussen 9h en 17h, er kunnen geen drankjes genuttigd worden ), kan jammer genoeg tijdelijk, enkel nog door 1 vaste bezoeker en 1 bezoeker die om de 14 dagen kan wijzigen. Gelieve ons per mail de naam van de vaste bezoeker en de naam van de bezoeker voor de eerste 14 door te geven tegen vrijdag 30 oktober 2020. We vragen met aandrang dat die beide bezoekers, hun sociale contacten, zoals op woensdag 27 oktober, door de Vlaamse regering gecommuniceerd, heel sterk beperken.

Bezoek zoveel als mogelijk buiten laten plaatsvinden, als het weer het toelaat, mn terrasbezoek en bvb samen wandelen in de tuin voor wie dit wenst, dit kan ook enkel door die 2 opgegeven bezoekers.
Bij ieder bezoek is het noodzakelijk dat de bezoeker zich aanmeldt thv de receptie, zich registreert, temperatuur laat nemen, handen ontsmet, dit om garantie te hebben dat de bezoeker niet ziek is, en de nodige gegevens te hebben ikv contact-tracing. Je aanmelden aan de receptie, en bij gevolg ook bezoek, kan
7 dagen op 7 van 7.30h tot 13.30h en van 14h tot 21.00h. Indien je als bezoeker zelfs maar wat verkouden bent, dan stel je je bezoek uit.
We leggen er de nadruk op om steeds 1,5 m afstand te bewaren en mondmasker te dragen. Continu mondmasker aanhouden ( correct aandoen, mond en neus
bedekt ) tijdens het bezoek. De bewoner dient tijdens het zich verplaatsen in de cafetaria ook een mondmasker te dragen.
Er wordt ook gevraagd om als bezoeker uw voorzorgen te nemen zodat je hier de toiletten niet dient te gebruiken.

Het naar buiten gaan kan enkel onder begeleiding van de vaste bezoeker, wiens naam werd doorgemaild en enkel voor dringende, noodzakelijke verplaatsingen zoals bezoek aan de geneesheer specialist, de opticien, het gehoorcentrum, de notaris, de bank ( dit kan dus enkel met 1 persoon ),dit na telefonisch contact met de hoofdverpleegkundige of mezelf. Kerkhofbezoek kan enkel met de vaste bezoeker ( dus maximaal met 1 persoon ), waarbij continu het mondmasker gedragen wordt, ook in de auto, en na telefonische afspraak met de hoofdverpleegkundige of mezelf.
Voor palliatieve bewoners is er een aangepaste bezoekregeling, voor hen kunnen er na afspraak met de hoofverpleegkundige of mezelf meer personen op bezoek komen.
We zijn in de huidige fase van de epidemie jammer genoeg genoodzaakt om, ter bescherming van de medebewoners ( gezamenlijk kunnen eten in de restaurants, deelnemen aan animatieactiviteiten ), over te gaan tot 7 dagen quarantaine voor de bewoner waarbij een bezoeker de bezoekregeling en of
de uitgangsregeling niet respecteert.Bedankt voor jullie inspanningen om er samen alles aan te doen om de veiligheid van onze bewoners en medewerkers zo maximaal als mogelijk
te garanderen.Met zorgzame groeten,Dirk Pareyn

Directeur

Vzw Huize Westerhauwe